Holland - lørdag den 11. april 2009


Amsterdam

Tilbage

I forberedelsesfasen havde vi koncentreret os om dagen i Amsterdam. Aaby Rejser havde planlagt med en tur til Rijksmuseet og en sejltur på kanalerne i Amsterdam. Til sidst havde man så tid til at gå lidt rundt i byen. Vi var enige om, at vi ikke ville bruge tid på Rijksmuseet og da de fleste af os havde været på kanalrundfart, valgte vi at finde alternativer. Så vi satsede istedet på et par markeder og lidt mere tid til at kigge på forretninger.

Så da bussen satte alle af ved Rijksmuseet, forlod vi selskabet og stilede mod et marked på Albert Cuyp Straat. Det gik gnidningsløst at finde frem til gaden og markedet viste sig at leve helt op til vores forventninger. Det var en lang gade med boder, der havde stor variation i udbuddet. Ikke som det, vi oplevede i Rom, hvor boderne solgte de samme ting over en længere vejstrækning. Hver var masser at kigge på - men også meget tingeltangel, som man helst skal undgå. Det lykkedes faktisk at komme igennem markedet med kun et indkøb: en stor ingefær-rod.

Kl. lidt over 11 var der tid til en pause og det viste sig, at vores pause var tæt på enden af markedet. Så da vi nåede enden, stilede vi mod næste destination på vores selvarrangerede rute. Der skulle ligge et blomstermarked på vej ind mod bymidten, så vi stilede indad langs kanalerne og havde ingen problemer med at finde frem til blomstermarkedet - på trods af, at vi kun havde nogle Google vejkort at holde os til.

Der var mange mennesker, der havde fået samme ide som os med at kigge på blomstermarkedet og her solgte de masser af løg og planter. Priserne virkede til at være samme niveau som dem, vi havde set udenfor Keukenhof.

Det var efterhånden ved at være frokosttid og vi var nået ind til indkøbsgaderne i centrum. Her var rigtig mange mennesker, så vi måtte næsten flygte ned af en sidegade, for at finde et lidt mere stille område og en frokostrestaurant. Det lykkedes fint og vi fik lidt let at spise og en mørk Leffe. Indtil nu har vi ikke været duperet af hollændernes øl. Vi kender jo Heineken men kunne godt tænke os at smage lidt andre øl. Men især de mørke øl har vi haft lidt svært ved at finde.

Efter frokosten, som bestod af nogle omeletter og en burger, gik turen til shoppingcentret Kalvatoren. I sig selv ikke noget særligt center men fra øverste etage er der en fin udsigt ud over Amsterdams centrale bydel. Vi trissede lidt rundt i og omkring centret og havde egentlig aftalt at vi skulle have kaffe i centrets cafe på næstøverste etage. Men solen bagte og det var varmt deroppe under taget, så vi stilede mod det sted, hvor vi skulle samles op af bussen (Dam square) foran dronningens palads. Ret tæt derpå faldt vi først over en fin butik med øl fra mange lande og dernæst en irsk pub, hvor vi kunne få kaffe og Guinness. Jo Ruddy havde næse for de irske pubber!

Så var der opsamling på pladsen, der var fyldt godt op med et stort tivoli og utrolig mange mennesker. Der var et leben uden lige og det var egentlig fantastisk, at vi kunne samle alle fra vores bustur men det havde Arne bare styr på. Vi blev ledt ned til en gade, hvor bussen kunne holde kortvarigt, for at samle os op. Så gik det ud af Amsterdam og tilbage mod vores hotel.

På hotellet blev det tid til turens sidste buffet i restauranten. Ruddy og jeg bestilte steaks og jeg kom til at bede om de største kokken havde. Han havde humor. Vi fik 2 gode steaks hver! Så var der næsten kun plads til en softice bagefter. Med i buffet'en var nemlig en softice maskine, som vi frit kunne benytte - hvad nogen gjorde op til flere gange...

Efter middagen fik vi (som sædvanlig) en kop kaffe på værelset og så var det sengetid.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18